Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2009 00:09 - "Цената на истината"
Автор: silverflame Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1948 Коментари: 5 Гласове:
2



Тази вечер се насилих да гледам поредната бляскава телевизионна опаковка, силни думи, нищожни пред евентуалните действия, грозни образи на отвратителни признания, поредния мазохистично-садистично-меркантилен продукт на сеирджийските ни мозъци. Такива сме, не можем да избягаме от стъпканата си истинност - искаме хляб и зрелища, няма ли хляб и зрелищата стигат. Негово Величество кръвожадният зрител впива хищнически поглед в разложената от драматичните си страдания жертва, къса парче по парче и поглъща алчно и ненаситно всяко елементарно унижение, доказвайки си, че има и по-грандиозно от неговото непризнато падение, с поглед сваля и без това малкото дрехи на фолк певиците, а с хъс и завидна отдаденост разпокъсва свенливата горчивина на несъществуващи маски и почти затрогващи разтопени в катран самоизбавления.
Нямам намерение да се тормозя и да гледам "това" отново. Уж развлекателното предаване е всъщност надвиснал призрак със сивкав цвят на цигарен дим, дъх на тежък парфюм и горчив привкус на недозказани отломки. Лютиви изпарения на някогашна чистота...
Но ми бяха нужни едва секунди, за да осъзная и да си самовтълпя, че постъпвам грешно, инфантилно, себепрезрително и нагло. И мигновено съжалих. Пределно ясно изказаните въглени не се нуждаят от детектор на лъжата. А цената на вглъбеното самоосъзнаване е прекалено лична и престъпно висока, скрита и тъмночервена, лъскава и измамно блестяща...

Самосъжалителна.
Щях.


image




Тагове:   обичам,


Гласувай:
2



Предишен постинг

1. totoni - Пошло и извратено е това предаване! ...
11.09.2009 00:14
Пошло и извратено е това предаване! Но...сигурно ще има успех:((, колкото и да ми е неприятно да го кажа.
цитирай
2. mikaela19 - И толкова нападки и грозни думи ще ...
11.09.2009 00:21
И толкова нападки и грозни думи ще има срещу много хора.Гледах го и аз.Сейр имаше,смях и горчивина.Да отидеш и да разказваш толкова лични неща.И то точно в България.
цитирай
3. silverflame - Нали. . . Мнозина зрители вероятно ...
11.09.2009 11:11
Нали...
Мнозина зрители вероятно си мислят, че би освободило напрежението у тях, защото се самонавиват, че на Вуте все още си му е по-зле. Обаче всъщност напрежението е изкуствено създадено, защото алчността и безскрупулността са в дъното на всичко.
Но да не забравяме, че след седмица почти никой няма да помни например снощната история.
цитирай
4. panazea - Не е задължително да гледаме българска помия!
07.02.2010 19:06
Днес гледах филм за Самурай! Вчера "Боговете сигурно са полудели", онзи ден един английски филм.И трите на високо ниво!Не е необходимо да падаме на дъното и да гледаме простотии!Сорри!
Само като им чуя жаргона на наште и вече знам каква простотия ще излезе ! Няма изненада и изобщо не са ми интересни!
Гледане на българска телевизия е вредна за вашето здраве!:))
цитирай
5. silverflame - (:
07.02.2010 22:06
Така е, именно, но не можем да се преструваме, че не съществуват тези "помии". А всъщност в поста беше вложено и нещо лично, което не е всързано с предаването.. Просто идеите се препокриха до известна степен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: silverflame
Категория: Лични дневници
Прочетен: 102502
Постинги: 46
Коментари: 57
Гласове: 548
Архив